Troubadour Ben

Met Popsongs uit sixties en andere tijden Hollandse nieuwe uit vervlogen tijden

Man met Mandola
Man met gitaar
Man ook met dulcimer
Man met veel snaar
Man met veel babbels
Man zonder veel haar,
Maar..

Met Popsongs uit sixties en andere tijden
Hollandse nieuwe uit vervlogen tijden
Luister -en meezing, net waar u van houdt,
Sometimes Amazing, maar ‘t laat je never koud!

Ben zingt en speelt voor en met z’n wel willend publiek een dwarsdoorsnede van zo’n beetje alles wat hij, als muzikant, als muziekleraar en jawel, ook als mens de afgelopen decennia overal heeft opgelopen. Zijn oudste (?!) liefde is de popmuziek uit de jaren ‘67 en ‘68 (Bee Gees, Beatles, Rolling Stones e.v.a.). Daarna kwam Ierse folk en al gauw vanzelf het Nederlandstalige “folk” repertoire; van middeleeuwse ballads tot de hedendaagse Mosselman.
In de jaren ‘84-’90 heeft hij zich zeer intensief beziggehouden met de zgn. “pop a-capella”.  In deze periode wordt nog meer duidelijk wat zijn eigen stijl altijd al blijkt te zijn geweest, namelijk het steeds weer net-even-anders brengen van (heel vaak wat minder voor de hand liggende) liedjes en muziekjes uit alle interessegebieden van zijn muzikale smaakervaring.Tegenwoordig als optredend troubadour doet Ben eigenlijk niets anders dan het met veel gevoel voor humor en in goede interactie met zijn publiek (van alle leeftijden) amuseren en soms ook te ontroeren door middel van zijn liedjes en verhalen.

Behalve van die hele berg liedjes, maakt Ben Dirks vooral gebruik van zijn stem (vlotte babbel!), gitaar, mandola en soms trommel. Bij gelegenheid neemt hij ook graag één of meer van zijn dulcimers mee.

Op zijn heupen heeft hij ‘t altijd: dat kleine tasje met verrassingen voor als ‘t weer “audience participation time” is. En speciale wensen ?!? Altijd proberen! U weet maar nooit welk lied hij speciaal voor U instudeert of (her)schrijft.

Naast solowerk treedt Ben ook in diverse formaties op. Samen met violist Jos Koning vormt hij het duo Kortom! (vooral gitaar/zang en viool. Veel instrumentalen uit folk, klassieke hoek (Fiddler on the roof), maar met name ook veel oudere pop (White rabbit).) en samen met bassist Philip Augusteijn vormt hij het duo Cheese & Onions (Vooral gitaar, contrabas en twee stemmen (ook mandola, trom) Dus een stevig geluid met veel zang. Accent op oudere pop, rock & roll, maar ook Dorus, Doe Maar en Drs. P.).

Uiteraard (ligt ook voor de hand) treden zij ook als trio op. Dan zijn zij breed inzetbaar en spelen zij lekker pittig.

Gage: 350,00 euro (excl. btw/excl. handlingsfee)

 

Ga naar:
Info & Boekingen